Word dierenverzorger tijdens je vakantie bij Dierenbos

Tijdens je vakantie bekijk je niet alleen al onze dieren, je aait en verzorgt ze ook. Je kunt in ons animatieprogramma terugvinden welke dagen we de dieren gaan verzorgen. Een aantal dieren mag je voeren en als je durft komen ze uit je hand eten! Natuurlijk mag je ook lekker knuffelen en aaien. De dieren staan te trappelen om door jou verzorgd te worden. Doe je best en verdien een echt dierenverzorgersdiploma!

Welke dieren ga jij verzorgen?

Damherten

Wanneer jullie met een klein groepje zijn mogen jullie het verblijf van de hertjes binnen. Ze zijn erg tam dus als ze honger hebben is het mogelijk om heel dichtbij te komen. Misschien komen ze zelfs brokjes uit je hand eten!

Vogelweide

In de weide vind je verschillende vogels zoals pauwen, eenden, kalkoenen en kippen. Vooral de kippen kunnen erg dichtbij komen tijdens het voeren. Tip: ze eten allemaal het liefst oud brood.

Pony Zoë

Pony Zoë is 5 jaar en erg nieuwsgierig. Als je bij het verblijf gaat kijken laat ze zich dus snel zien. In kleine groepjes mag ze ook geaaid en geborsteld worden. Tip: ze is dol op stukjes fruit of een wortel!

Hangbuikzwijnen

In Dierenbos vind je drie zwijntjes: een moeder en twee dochters. Ze zijn een beetje onvoorspelbaar, waardoor je het verblijf niet in mag. Uiteraard mag je ze wel komen bewonderen!

Tussen de oudere geiten staat hangbuikzwijn Stoppie, het broertje van de andere twee zwijntjes. Omdat ze soms ruzie maakten verblijft dit zwarte zwijntje met witte neus liever tussen de geitjes.

Ganzen

Er zijn twee verschillende soorten ganzen bij Dierenbos, boerenganzen en brandganzen. De boerenganzen kan je herkennen aan hun witte vacht en zij zijn wat groter. De brandganzen zijn grijs, zwart en wit. Ze zwemmen vaak in het water, maar wandelen ook langs de huisjes. Tip: ganzen eten graag oud brood!

Konijnen

Bij Vakantiepark Dierenbos zie je konijntjes in het wild tussen de bungalows of de kampeerterreinen, maar ook tamme konijntjes in hun verblijf naast de kinderboerderij. Als het te druk kunnen ze wegkruipen en willen ze liever met rust gelaten worden. Tip: ze eten het liefst wortels!

Geiten

Kinderboerderij
In de kinderboerderij naast de speeltuin zitten geitjes die dol zijn op kinderen. Ze worden graag geborsteld, geaaid, geknuffeld en gevoerd. Tip: als je ze buiten bezoektijden wil voeren eten ze het liefst wortels en appels.

Witte melkgeiten
De witte melkgeiten zijn enthousiast en nieuwsgierig. Ze kunnen kinderen makkelijk omver springen, waardoor je het verblijf helaas niet in mag. Ze willen wel graag gevoerd en geaaid worden.

Geiten bij hangbuikzwijn
Deze oudere geiten houden minder van knuffelen. Met kleine groepen mag je het verblijf in, maar wacht rustig af of ze uit je hand komen eten. 

Programma

Ieder weekend brengen we eenmaal een bezoek aan de dieren. In de schoolvakanties brengen we meerdere keren per week een bezoek aan de dieren. Het is iedere keer weer een verrassing naar welke dieren we gaan. Het is niet mogelijk om al deze dieren tijdens één dierenbezoek te bezoeken. Kijk voor de exacte dagen en tijden in het animatieprogramma.

Let op: in het belang van de dieren kan het zijn dat de momenten van verzorgen om verschillende redenen afwijken. Ook kan niet gegarandeerd worden welk dier verzorgd kan worden.

Animatie en entertainment