Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over Vakantiepark Dierenbos

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 14.01.2022 – 21:12 uur. 

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen en antwoorden daarop.

Vakantiepark Dierenbos is open, dus je verblijf kan doorgaan. Helaas kan er op dit moment geen gebruik worden gemaakt van de AttractiePas, gezien de attractieparken tot nader order gesloten zijn. Gelukkig is er op het vakantiepark nog genoeg te beleven. Voor meer informatie over de precieze activiteiten verwijzen wij je naar de vragen hieronder (“Wat is er momenteel te doen in Vakantiepark Dierenbos?”).  

Natuurlijk gelden voor jouw verblijf dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis dient op te volgen. We vragen je 1,5 meter afstand te houden. Ook wij nemen maatregelen en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Om deze reden gelden er voorzorgsmaatregelen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.     

Vanzelfsprekend dienen mensen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts. Als een huisgenoot of gezinslid ook benauwd is en/of koorts heeft, dan moeten alle huisgenoten en gezinsleden thuisblijven. Voor meer informatie verwijzen we je naar rijksoverheid.nl

Ondanks de coronamaatregelen is er genoeg te beleven op Vakantiepark Dierenbos.

 • Ga kijken bij de boerderijdieren zoals de hangbuikzwijntjes, alpaca’s, pony's, geitjes en Vlaamse reuzen konijnen. Ons animatieteam staat klaar om samen met onze kleine gasten de dieren te verzorgen en te knuffelen. 

 • Ontmoet Jibo de Eekhoorn, onze vrolijke en nieuwsgierige mascotte. Hij is regelmatig in het park te vinden en kan niet wachten om de kleinste gasten te begroeten.   

 • Neem een frisse duik in het overdekte en verwarmde binnenzwembad met glijbaan en stroomversnellingen!

 • Op de bowlingbaan van Dierenbos, recht naast de horecagelegenheid, kun je genieten van een competitief potje bowlen

 • Kom langs bij de receptie om jullie animatiepakket van Jibo af te halen. Gegarandeerd vakantieplezier met het hele gezin!   

 • Bestel een lekker vers gerecht (warm en koud) voor lunch en diner om af te halen en geniet hier in alle rust van in je eigen accommodatie. Of geniet van een coffee-to-go met uitzicht op de geitjes.  

 • Geniet van de natuur door een wandeling te maken of een skelter of fiets te huren. En vergeet natuurlijk niet de diverse outdoor speeltuinen.    

 • Speel een potje midgetgolf en doe mee aan activiteiten die in het park georganiseerd worden.

Ja, je verblijf kan doorgaan, mits je gezelschap bestaat uit maximaal 4 personen van 13 jaar of ouder naast jouw huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar worden hierbij niet meegerekend. Het is dus niet mogelijk om met meer dan 4 personen (buiten je eigen huishouden) een vakantiewoning te huren. Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen.

Ja, je verblijf kan vooralsnog doorgaan. Zodra de situatie verandert, zullen wij eventuele wijzigingen communiceren op onze website.

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie.  

Indien je onverhoopt jouw vakantie moet annuleren en je hebt geen annuleringsfonds (zie hierna) afgesloten, dan ben je een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze schadeloosstelling bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen:  

 • bij annulering meer dan drie maanden voor de aankomstdatum 15% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  

 • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de aankomstdatum 50% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  

 • bij annulering binnen twee tot één maand voor de aankomstdatum 75% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  

 • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  

 • bij annulering op de dag van aankomst 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs.  

Ook indien je niet verschijnt op de ingangsdatum ben je 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd.  

Annuleringsfonds  

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je voor de kosten van een annulering, veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gepaard met een officiële verklaring:   

 • bij overlijden, ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;  
 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;  

 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of een van de deelnemers.  

Onder ‘deelnemers’ worden de personen verstaan die op ‘mijn.dierenbos.nl’ staan vermeld. Deelname aan het annuleringsfonds dient direct bij boeking te geschieden. Het annuleringsfonds loopt van de dag van aanmelding tot de dag van vertrek. In geval van vroegtijdig afbreken van de vakantie om één van bovenstaande redenen wordt naar rato van het aantal genoten vakantiedagen een percentage van de huursom terugbetaald. Het fonds keert uit nadat de standplaats of accommodatie leeg is. Dit laatste dien je ook schriftelijk kenbaar te maken aan de receptie. Voor deelneming aan het annuleringsfonds bedraagt het tarief 5% van de totale huursom. Er worden geen poliskosten berekend. 

 

Wij bieden je de flexibiliteit om je verblijf in bepaalde gevallen om te zetten in een voucher. Dit is bijvoorbeeld in de meeste van de volgende gevallen mogelijk: indien er een negatief reisadvies geldt voor Noord-Brabant, de grenzen gesloten zijn/worden, onze aangesloten Attractieparken (zoals Safaripark Beekse Bergen) tijdens je verblijf gesloten zijn zonder dat dit bij de boeking al bekend was en/of er maatregelen worden gewijzigd omtrent de samenstelling van je reisgezelschap waar je niet aan kunt voldoen. Deze mogelijkheden gelden enkel voor situaties die bij het boeken van je verblijf nog niet bekend waren. Tevens dient de maatregel vermeld te zijn op de officiële website van de Nederlandse overheid. De waarde van deze voucher is gelijk aan het reeds door u betaalde bedrag van uw huidige boeking. De voucher kan gebruikt worden om een nieuwe boeking op een later tijdstip bij ons te plaatsen.

Het is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen in alle binnenruimtes op het park. Dit geldt uiteraard niet voor jouw eigen accommodatie. Daarnaast zijn onze accommodaties ruim gelegen en bieden deze voldoende ruimte voor een veilig verblijf.

Verblijf je bij Vakantiepark Dierenbos, dan kun je tijdens je verblijf momenteel geen gebruikmaken van de AttractiePas en dus geen bezoek brengen aan het Safaripark. Dit is een overmachtssituatie en om die reden hanteren wij op dit moment unanieme regels. Dit is in verband met de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de AttractiePas weer gebruikt kan worden. Gelieve de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden.  

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie over de AttractiePas.  

De gasten die verblijven bij Vakantiepark Dierenbos kunnen tijdens hun verblijf momenteel geen gebruikmaken van de AttractiePas en dus geen bezoek brengen aan de attractieparken. Dit is een overmachtssituatie en om die reden hanteren wij op dit moment unanieme regels. Dit is in verband met de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de AttractiePas weer gebruikt kan worden. Gelieve de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden.  

De huidige verblijfsprijzen op de website zijn aangepast aan deze nieuwe situatie.

In verband met de genomen maatregelen omtrent het coronavirus is het restaurant op Vakantiepark Dierenbos op dit moment gesloten. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden het restaurant weer geheel of gedeeltelijk open kan.  

Naast onze standaard ontbijtservice bieden wij verschillende alternatieven voor een heerlijk diner in je eigen accommodatie aan:  

 • Gasten van Vakantiepark Dierenbos kunnen een heerlijk gerecht of verse pizza bij Restaurant de Boswachtershoeve afhalen. Klik hier voor de menukaart. Toch meer zin in een frietje en een snack? Dan is dit uiteraard ook mogelijk bij cafetaria Het Smulbos. Klik hier voor de menukaart.  

 • Verblijf je in de kerstperiode bij ons, bekijk dan hier onze kerstarrangementen.  

Onze supermarkt is open tot 20:00 uur voor jouw (vergeten) boodschappen. Let op: Het is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen in alle binnenruimtes op Vakantiepark Dierenbos.  

Het zwembad op vakantiepark Dierenbos is terug dagelijks geopend. Door de huidige corona maatregelen is er beperkte plaats in het zwembad. Reserveer daarom vooraf via onze receptie via info.dierenbos.nl. Vergeet niet je QR-code of coronatoegangsbewijs mee te nemen.

Het animatieprogramma is aangepast in frequentie. Het animatieteam richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Toch liever met heel het gezin een activiteit doen? Dan zijn er diverse opties. Deze opties zijn af te halen bij het animatiepunt op het voorplein bij de receptie. 

Let op: Bij veranderende richtlijnen van het RIVM kan het animatieprogramma veranderen. Vraag bij de receptie om de laatste actuele informatie. 

Ja, de bowlingbaan van vakantiepark Dierenbos is terug geopend van 12:00 tot 19:00 uur met uitzondering van dinsdag. In verband met de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk om eten & drinken tijdens het bowlen te bestellen. Reserveer hier een bowlingbaan. Vergeet niet je QR-code of coronatoegangsbewijs mee te nemen.

Ja, onze midgetgolfbaan is geopend. Je kunt bij onze receptie terecht voor de midgetgolf spullen. Je hoeft hiervoor niet te reserveren. Midgetgolf kost €3,75 p.p.  

Voor dit soort situaties dien je een beroep te doen op jouw eigen reis- en/of annuleringsverzekering. 

Indien je al een reservering hebt staan, dan nemen wij contact met je op.  

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl

Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent.  Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip. 

Contact