Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over Vakantiepark Dierenbos

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 22.09.2021 – 11:06 uur. 

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen en antwoorden daarop.

Dierenbos is open, dus je verblijf kan doorgaan. Er kan ook weer gebruik worden gemaakt van de AttractiePas. Safaripark & Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Luchtvaartmuseum Aviodrome zijn weer geopend.

Daarnaast is er op het vakantiepark zelf ook genoeg te beleven. Voor meer informatie over de precieze activiteiten verwijzen wij je naar de vragen hieronder (“Wat is er momenteel te doen bij Dierenbos?”).  

Natuurlijk gelden voor jouw verblijf dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis dient op te volgen. Ook wij nemen maatregelen en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Om deze reden gelden er voorzorgsmaatregelen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.   

Ja, je verblijf kan vooralsnog doorgaan. Zodra de situatie verandert, zullen wij eventuele wijzigingen communiceren op onze website.

De camping van Vakantiepark Dierenbos is open, inclusief het gezamenlijk sanitair, dus je verblijf kan doorgaan. Uiteraard houden wij rekening met de richtlijnen vanuit het RIVM.   

Het gezamenlijk sanitair op Vakantiepark Dierenbos is geopend. Uiteraard houden wij rekening met de richtlijnen vanuit het RIVM.  

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie.  

Indien je onverhoopt jouw vakantie moet annuleren en je hebt geen annuleringsfonds (zie hierna) afgesloten, dan ben je een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze schadeloosstelling bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen:  

 • bij annulering meer dan drie maanden voor de aankomstdatum 15% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  

 • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de aankomstdatum 50% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  

 • bij annulering binnen twee tot één maand voor de aankomstdatum 75% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  

 • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  

 • bij annulering op de dag van aankomst 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs.  

Ook indien je niet verschijnt op de ingangsdatum ben je 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd.  

Annuleringsfonds  

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je voor de kosten van een annulering, veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gepaard met een officiële verklaring:   

 • bij overlijden, ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;  
 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;  

 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of een van de deelnemers.  

Onder ‘deelnemers’ worden de personen verstaan die op ‘mijn.dierenbos.nl’ staan vermeld. Deelname aan het annuleringsfonds dient direct bij boeking te geschieden. Het annuleringsfonds loopt van de dag van aanmelding tot de dag van vertrek. In geval van vroegtijdig afbreken van de vakantie om één van bovenstaande redenen wordt naar rato van het aantal genoten vakantiedagen een percentage van de huursom terugbetaald. Het fonds keert uit nadat de standplaats of accommodatie leeg is. Dit laatste dien je ook schriftelijk kenbaar te maken aan de receptie. Voor deelneming aan het annuleringsfonds bedraagt het tarief 5% van de totale huursom. Er worden geen poliskosten berekend. 

 

Wij bieden je de flexibiliteit om je verblijf in bepaalde gevallen om te boeken. Het omboeken van je verblijf is bijvoorbeeld in de meeste van de volgende gevallen mogelijk: indien er een negatief reisadvies geldt voor Noord-Brabant, de grenzen gesloten zijn/worden, onze aangesloten Attractieparken (zoals Safaripark Beekse Bergen) tijdens je verblijf gesloten zijn zonder dat dit bij de boeking al bekend was en/of er maatregelen worden gewijzigd omtrent de samenstelling van je reisgezelschap waar je niet aan kunt voldoen. Deze mogelijkheden gelden enkel voor situaties die bij het boeken van je verblijf nog niet bekend waren. Tevens dient de maatregel vermeld te zijn op de officiële website van de Nederlandse overheid. Mocht je willen omboeken en ook in aanmerking komen voor het omboeken van jouw verblijf, neem dan contact met ons op. 

Vanaf 26 juni is niet meer verplicht een mondkapje te dragen in alle binnenruimtes. Indien medewerkers niet de mogelijkheid hebben om 1,5 meter afstand te houden tot gasten, dan dragen zij een mondkapje.

Safaripark & Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Luchtvaartmuseum Aviodrome zijn weer geopend. Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt deze parken bezoeken.

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Safaripark & Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Luchtvaartmuseum Aviodrome zijn weer geopend. Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt deze parken bezoeken.

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt deze parken bezoeken. Het is dus niet nodig om je te registreren voor een dagbezoek aan deze parken. 

Indien je bij ons kampeert en niet in het bezit bent van een AttractiePas, dan kun je deze tegen betaling bijboeken via ‘Mijn Dierenbos'.  

 • Het is tijdens je verblijf mogelijk om te genieten van een lunch en diner in Restaurant de Boswachter. Of geniet van een hapje en drankje op het terras, terwijl je uitkijkt over de boerderijdieren.
 • Ga kijken bij de boerderijdieren zoals de hangbuikzwijntjes, alpaca’s, pony's, geitjes en Vlaamse reuzen konijnen. Ons entertainmentteam staat klaar om samen met onze kleine gasten de dieren te verzorgen en te knuffelen.  
 • Ontmoet Jibo de Eekhoorn, onze vrolijke en nieuwsgierige mascotte. Hij is regelmatig in het park te vinden en kan niet wachten om de kleinste gasten te begroeten.
 • Vakantiepark Dierenbos organiseert diverse activiteiten voor kinderen. Bekijk hier het animatieprogramma tijdens jouw verblijf. 
 • Geniet van de natuur door een wandeling te maken of een skelter of fiets te huren. En vergeet natuurlijk niet de diverse outdoor speeltuinen.  
 • Of daag elkaar uit voor een potje midgetgolf en doe mee aan activiteiten die in het park georganiseerd worden  
 • Vanaf zaterdag 25 september is reserveren niet meer nodig en heb je onbeperkt de tijd om te genieten van het zwembad. Ook omwonenden zijn weer welkom! 
 • Daag elkaar uit voor een potje bowlen op de bowlingbaan. Het boeken van een bowlingbaan kan via de receptie.
 • De supermarkt is geopend voor je dagelijkse boodschappen.  

Bekijk hier alle mogelijkheden. 

Ja, het restaurant en terras zijn geopend.  Als je binnen wilt dineren bij het restaurant ‘De Boswachtershoeve’, is vanaf 25 september een QR-code of coronatoegangsbewijs verplicht, buiten op het terras niet. 

Ook is het mogelijk om gerechten, frietjes en snacks af te halen. Meer informatie over alle horecamogelijkheden is hier te vinden.  

Onze supermarkt is ook open voor jouw (vergeten) boodschappen.  

Ja, vanaf zaterdag 25 september is reserveren niet meer nodig en heb je onbeperkt de tijd om te genieten van het zwembad. Ook omwonenden zijn weer welkom! 

Het animatieprogramma is aangepast in frequentie. Het animatieteam richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Er zijn diverse activiteiten voor zowel het gehele gezin als activiteiten waar de kinderen zelfstandig dienen deel te kunnen nemen. De activiteiten zijn veelal op inschrijving, check het animatieprogramma voor meer informatie en mogelijkheden. 

De bowlingbaan op Vakantiepark Dierenbos is geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. Je kunt een bowlingbaan reserveren via de receptie. 

De midgetgolfbaan op Vakantiepark Dierenbos is geopend. Er zijn gratis midgetgolfsticks af te halen bij de Infoshop.  

Voor dit soort situaties dien je een beroep te doen op jouw eigen reis- en/of annuleringsverzekering. 

Kinderfeestjes en groepsarrangementen zijn weer mogelijk. Als je hier vragen over hebt, kun je contact met ons opnemen via 088-9000360. 

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl

Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent.  Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip. 

Contact