Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over Vakantiepark Dierenbos

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 20.05.2020 – 13:33 uur. 

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die het kabinet heeft genomen.

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom houden we nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Ook deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Houd deze pagina dus in de gaten.

Vakantiepark Dierenbos is weer open. Natuurlijk gelden voor jouw verblijf dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis dient op te volgen. Ook wij nemen maatregelen en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Om deze reden gelden er voorzorgsmaatregelen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. 

Voor al onze accommodaties geldt voorlopig dat je maximaal met 2 huishoudens per accommodatie mag verblijven, mits de accommodatie over 2 separate badkamers beschikt en groot genoeg is om gepaste afstand te bewaren.  

Vanzelfsprekend dienen mensen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging vanaf 38 graden of koorts. Als een huisgenoot of gezinslid ook benauwd is en/of koorts heeft, dan moeten alle huisgenoten en gezinsleden thuisblijven. Voor meer informatie verwijzen we je naar rijksoverheid.nl.  

Voor al onze accommodaties geldt dat je maximaal met 2 huishoudens per accommodatie mag verblijven, mits de accommodatie over 2 separate badkamers beschikt en groot genoeg is om gepaste afstand te bewaren. 

De camping van Vakantiepark Dierenbos is weer open, maar uitsluitend voor gasten met een accommodatie die beschikt over eigen sanitaire voorzieningen. Gasten dienen, voor zover van toepassing, bij het legen van het chemisch toilet 1,5 meter afstand te houden van anderen.

De verwachting is dat vanaf 1 juli het gezamenlijke sanitair weer geopend is. Vanaf dan zou het dus ook weer mogelijk zijn om te kamperen zonder eigen sanitaire voorziening.  

Tot 3 maanden voor aankomst kun je ten alle tijden je reservering verzetten naar een andere aankomstdatum. 

Behoor je tot de door de overheid benoemde risicogroepen, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Indien je onverhoopt jouw vakantie moet annuleren en je geen annuleringsfonds (zie hierna) hebt afgesloten, dan ben je zoals overeengekomen een annuleringsvergoeding verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze annuleringsvergoeding bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen: 

  • bij annulering tot drie maanden voor de aankomstdatum 0% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs; 

  • bij annulering binnen drie maanden tot een maand voor de aankomstdatum 30% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs; 

  • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs; 

  • bij annulering op de dag van de aankomstdatum 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs. 

Ook wanneer je niet verschijnt op de aankomstdatum ben je 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd. Ten aanzien van gereserveerde groepsaccommodaties geldt in geval van annulering de annuleringsvergoeding zoals opgenomen in de Recron-voorwaarden groepsaccommodaties en conferentieoorden. 

Annuleringsfonds 

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je voor de kosten van een annulering, veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gepaard met een officiële verklaring: 

  • bij overlijden, ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een van de deelnemers; 

  • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad van de hoofdpersoon of een van de deelnemers; 

  • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of een van de deelnemers. 

Onder ‘deelnemers’ worden de personen verstaan die op ‘mijn.dierenbos.nl’ staan vermeld. Deelname aan het annuleringsfonds dient direct bij boeking te geschieden. Het annuleringsfonds loopt van de dag van aanmelding tot de dag van vertrek. In geval van vroegtijdig afbreken van de vakantie om één van bovenstaande redenen wordt naar rato van het aantal genoten vakantiedagen een percentage van de huursom terugbetaald. Het fonds keert uit nadat de standplaats of accommodatie leeg is. Dit laatste dien je ook schriftelijk kenbaar te maken aan de receptie. Voor deelneming aan het annuleringsfonds bedraagt het tarief 5% van de totale huursom. Er worden geen poliskosten berekend. 

Met jouw AttractiePas heb je tijdens je verblijf onbeperkt toegang tot verschillende attractieparken. Diverse attractieparken zijn weer geopend en verblijfsgasten van Vakantiepark Dierenbos hebben met hun AttractiePas ook weer onbeperkt toegang tot deze parken.  

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft, mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt het Safaripark bezoeken. 

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

 

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft, mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt het Safaripark bezoeken. 

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

 

In verband met de genomen maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus is het restaurant op Vakantiepark Dierenbos op dit moment niet toegankelijk voor bezoekers. Vanaf 1 juni is het restaurant weer geopend volgens de richtlijnen van het RIVM en met een maximale capaciteit van 30 personen. Voor binnen is het noodzakelijk om voorafgaand te reserveren. Voor reserveringen bij kun je contact opnemen via 073 - 53 43 541.  

De supermarkt is wel open voor jouw (vergeten) boodschappen. Ook kun je maaltijden afhalen bij de snackbar. 

Het zwembad is weer geopend, volgens de richtlijnen van het RIVM. Gezien de beperkte capaciteit, zijn er zwemblokken van een uur ingesteld. Reserveren is verplicht bij de receptie. 

Het animatieprogramma is aangepast in frequentie. Het gaat om faciliterende activiteiten. 

Voor dit soort situaties dien je een beroep te doen op jouw eigen reis- en/of annuleringsverzekering.

De looptijd van deze actie wordt verlengd t/m 5 juni 2020. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de ticketaanbieder.

Indien je al een reservering hebt staan, kan deze over het algemeen doorgaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan nemen wij contact met je op. Wil je een nieuwe reservering plaatsen, kan dit vanaf bezoekdatum 1 september 2020. 

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl

Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent.  Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip. 

Contact