Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over Vakantiepark Dierenbos

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 28.10.2020 – 18:12 uur. 

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die het kabinet heeft genomen.

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom houden we nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Ook deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Houd deze pagina dus in de gaten.

Vakantiepark Dierenbos is open. Natuurlijk gelden voor jouw verblijf dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis dient op te volgen. Ook wij nemen maatregelen en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Om deze reden gelden er voorzorgsmaatregelen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. 

Vanzelfsprekend dienen mensen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts. Als een huisgenoot of gezinslid ook benauwd is en/of koorts heeft, dan moeten alle huisgenoten en gezinsleden thuisblijven. Voor meer informatie verwijzen we je naar rijksoverheid.nl.  

Ja, je verblijf kan doorgaan. Je mag met meerdere huishoudens of vrienden in dezelfde woning verblijven. Een gezelschap mag bestaan uit maximaal 4 personen of één huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar worden hierbij niet meegerekend. Het is dus niet mogelijk om met meer dan 4 personen (m.u.v. eigen huishouden) een vakantiewoning te huren. Houd altijd 1,5 meter afstand van mensen uit een ander huishouden. Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen.

Ja, je verblijf kan vooralsnog doorgaan. We verzoeken je om nog geen contact met ons op te nemen, het is nog onduidelijk wat de maatregelen voor na deze periode zijn. Zodra de situatie verandert zullen wij eventuele wijzigingen communiceren op onze website. 

De camping van Vakantiepark Dierenbos is open, inclusief het gezamenlijk sanitair. Bij de openstelling van de gezamenlijke sanitaire voorzieningen is rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. 

Indien je onverhoopt jouw vakantie moet annuleren en je geen annuleringsfonds (zie hierna) hebt afgesloten, dan ben je zoals overeengekomen een annuleringsvergoeding verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze annuleringsvergoeding bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen: 

  • bij annulering tot drie maanden voor de aankomstdatum 0% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs; 

  • bij annulering binnen drie maanden tot een maand voor de aankomstdatum 30% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs; 

  • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs; 

  • bij annulering op de dag van de aankomstdatum 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs. 

Ook wanneer je niet verschijnt op de aankomstdatum ben je 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd. Ten aanzien van gereserveerde groepsaccommodaties geldt in geval van annulering de annuleringsvergoeding zoals opgenomen in de Recron-voorwaarden groepsaccommodaties en conferentieoorden. 

Annuleringsfonds 

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je voor de kosten van een annulering, veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gepaard met een officiële verklaring: 

  • bij overlijden, ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een van de deelnemers; 

  • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad van de hoofdpersoon of een van de deelnemers; 

  • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of een van de deelnemers. 

Onder ‘deelnemers’ worden de personen verstaan die op ‘mijn.dierenbos.nl’ staan vermeld. Deelname aan het annuleringsfonds dient direct bij boeking te geschieden. Het annuleringsfonds loopt van de dag van aanmelding tot de dag van vertrek. In geval van vroegtijdig afbreken van de vakantie om één van bovenstaande redenen wordt naar rato van het aantal genoten vakantiedagen een percentage van de huursom terugbetaald. Het fonds keert uit nadat de standplaats of accommodatie leeg is. Dit laatste dien je ook schriftelijk kenbaar te maken aan de receptie. Voor deelneming aan het annuleringsfonds bedraagt het tarief 5% van de totale huursom. Er worden geen poliskosten berekend. 

Er geldt een advies aan bezoekers vanaf 13 jaar om in de binnenlocaties zoals het centrumgebouw een mondkapje te dragen. Dit advies geldt niet voor je eigen accommodatie en in de buitenlucht. Onze medewerkers dragen ook een mondkapje om de veiligheid van onze gasten te kunnen waarborgen.

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft, mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt het Safaripark bezoeken. 

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

 

Check de FAQ's op de websites van de desbetreffende attractieparken voor alle informatie rondom de meest recente Corona maatregelen.

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft, mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt het Safaripark bezoeken. 

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

 

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is ons restaurant gesloten t/m 10 november. 

Wij bieden verschillende alternatieven voor een heerlijke lunch of diner in je eigen accommodatie aan:

  • Gasten van vakantiepark Dierenbos kunnen een heerlijk gerecht of verse pizza bestellen bij Restaurant de Boswachtershoeve. Klik hier voor de menukaart. Toch meer zin in een frietje en een snack? Dan is dit uiteraard ook mogelijk bij cafetaria Het Smulbos. Klik hier voor de menukaart.
  • Gedurende de herfstvakantie (t/m 25 oktober) is het ook mogelijk om je bestelling te laten bezorgen bij je accommodatie (€3 bezorgkosten) én is het mogelijk om zowel lunch als diner te bestellen tussen 12:00 en 20:00 uur. Na de herfstvakantie is het enkel mogelijk om diner te bestellen tussen 16:00 en 20:00 uur. Bestellen kan telefonisch via 06-20644859. 
  • Meer informatie over deze bezorgservice is hier te vinden. Bestellen kan telefonisch via 06-20644859.

Het zwembad van Vakantiepark Dierenbos is enkel open voor verblijfsgasten volgens de richtlijnen van het RIVM. Gezien de beperkte capaciteit, zijn er zwemblokken ingesteld. Doorgaans geldt er een tijdsblok van 1,5 uur, ook tijdens de herfstvakantie. Reserveren is verplicht bij de receptie op het park. In verband met de beperkte beschikbaarheid kan er per verblijf één keer gereserveerd worden voor het zwembad.

Onze supermarkt is ook open voor jouw (vergeten) boodschappen.

Daarnaast is het animatieprogramma aangepast in frequentie. Het animatieteam richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De kinderen dienen zelfstandig te kunnen deelnemen aan de activiteiten. Dit om clustering te voorkomen. Toch liever met heel het gezin een activiteit doen? Dan zijn er diverse opties. Deze opties zijn af te halen bij het animatiepunt op het voorplein bij de receptie. De overige activiteiten zijn veelal op inschrijving, check het animatieprogramma voor meer informatie en mogelijkheden.

Voor dit soort situaties dien je een beroep te doen op jouw eigen reis- en/of annuleringsverzekering.

Indien je al een reservering hebt staan, kan deze over het algemeen doorgaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan nemen wij contact met je op. Groepsarrangementen voor 30 personen of meer zijn in beperkte mate mogelijk, je kunt hiervoor contact met ons opnemen via 088-9000360.

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl

Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent.  Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip. 

Contact