Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over Vakantiepark Dierenbos

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 14.04.2021 – 08:37 uur. 

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die het kabinet heeft genomen.

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom houden we nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Ook deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Houd deze pagina dus in de gaten.

Vakantiepark Dierenbos is open, dus je verblijf kan doorgaan. Helaas kan er op dit moment geen gebruik worden gemaakt van de AttractiePas, gezien de attractieparken tot en met 10 mei gesloten zijn. Gelukkig is er op het vakantiepark nog genoeg te beleven. Voor meer informatie over de precieze activiteiten verwijzen wij je naar de vragen hieronder (“Wat is er momenteel te doen in Vakantiepark Dierenbos?”). 

Natuurlijk gelden voor jouw verblijf dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis dient op te volgen. Ook wij nemen maatregelen en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Om deze reden gelden er voorzorgsmaatregelen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.  

Vanzelfsprekend dienen mensen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts. Als een huisgenoot of gezinslid ook benauwd is en/of koorts heeft, dan moeten alle huisgenoten en gezinsleden thuisblijven. Voor meer informatie verwijzen we je naar rijksoverheid.nl.   

Ja, je verblijf kan doorgaan, mits je gezelschap bestaat uit maximaal 2 personen of één huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar worden hierbij niet meegerekend. Het is dus niet mogelijk om met meer dan 2 personen (m.u.v. eigen huishouden) een vakantiewoning te huren. Houd altijd 1,5 meter afstand van mensen uit een ander huishouden. Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen. 

Ja, je verblijf kan vooralsnog doorgaan. We verzoeken je om nog geen contact met ons op te nemen, het is nog onduidelijk wat de maatregelen voor na deze periode zijn. Zodra de situatie verandert zullen wij eventuele wijzigingen communiceren op onze website. 

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met de verschillende mogelijkheden. 

Indien je onverhoopt jouw vakantie moet annuleren en je geen annuleringsfonds (zie hierna) hebt afgesloten, dan ben je zoals overeengekomen een annuleringsvergoeding verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze annuleringsvergoeding bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen:  

 • bij annulering meer dan drie maanden voor de aankomstdatum 15% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
 • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de aankomstdatum 50% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;bij annulering binnen twee tot één maand voor de aankomstdatum 75% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
 • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
 • bij annulering op de dag van aankomst 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs.

Ook wanneer je niet verschijnt op de aankomstdatum ben je 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd. 

Annuleringsfonds  
Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je voor de kosten van een annulering, veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gepaard met een officiële verklaring:  

 • bij overlijden, ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;  

 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;  

 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of een van de deelnemers.  

Onder ‘deelnemers’ worden de personen verstaan die op ‘mijn.dierenbos.nl’ staan vermeld. Deelname aan het annuleringsfonds dient direct bij boeking te geschieden. Het annuleringsfonds loopt van de dag van aanmelding tot de dag van vertrek In geval van vroegtijdig afbreken van de vakantie om één van bovenstaande redenen wordt naar rato van het aantal genoten vakantiedagen een percentage van de huursom terugbetaald. Het fonds keert uit nadat de standplaats of accommodatie leeg is. Dit laatste dient u ook schriftelijk kenbaar te maken aan de receptie. Voor deelneming aan het annuleringsfonds bedraagt het tarief 5% van de totale huursom. Er worden geen poliskosten berekend.

Wij bieden je de flexibiliteit om je verblijf in bepaalde gevallen om te boeken. Indien je hiervoor in aanmerking komt, word je hierover door ons persoonlijk geïnformeerd. Het omboeken van je verblijf is bijvoorbeeld in de meeste van de volgende gevallen mogelijk: indien er een negatief reisadvies geldt voor Noord-Brabant, de grenzen gesloten zijn/worden, onze aangesloten Attractieparken (zoals Safaripark Beekse Bergen) tijdens je verblijf gesloten zijn zonder dat dit bij de boeking al bekend was en/of er maatregelen worden gewijzigd omtrent de samenstelling van je reisgezelschap waar je niet aan kunt voldoen. Deze mogelijkheden gelden enkel voor situaties die bij het boeken van je verblijf nog niet bekend waren. Tevens dient de maatregel vermeld te zijn op de officiële website van de Nederlandse overheid. Mocht je in aanmerking komen voor het omboeken van jouw verblijf en ben je door ons niet geïnformeerd, neem dan contact met ons op.

Voor bezoekers vanaf 13 jaar is het verplicht een mondkapje te dragen in alle binnenruimtes. Deze verplichting geldt niet voor je eigen accommodatie en in de buitenlucht. Onze medewerkers dragen ook een mondkapje om de veiligheid van onze gasten te kunnen waarborgen. 

De gasten die verblijven bij Vakantiepark Dierenbos kunnen tijdens hun verblijf momenteel geen gebruikmaken van de AttractiePas en dus geen bezoek brengen aan het Safaripark. Hierop kunnen wij helaas geen uitzondering maken. Dit in verband met de veiligheid van al onze gasten en medewerkers. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de AttractiePas weer gebruikt kan worden. Gelieve de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie over de AttractiePas. 

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Houd wel rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

De gasten die verblijven bij Vakantiepark Dierenbos kunnen tijdens hun verblijf momenteel geen gebruikmaken van de AttractiePas. Hierop kunnen wij helaas geen uitzondering maken. Dit in verband met de veiligheid van al onze gasten en medewerkers. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de AttractiePas weer gebruikt kan worden. Gelieve de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie over de AttractiePas. 

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Houd wel rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

De gasten die verblijven bij Vakantiepark Dierenbos kunnen tijdens hun verblijf momenteel geen gebruikmaken van de AttractiePas en dus geen bezoek brengen aan de attractieparken. Hierop kunnen wij helaas geen uitzondering maken. Dit in verband met de veiligheid van al onze gasten en medewerkers. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de AttractiePas weer gebruikt kan worden. Gelieve de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

De huidige verblijfsprijzen op de website zijn aangepast aan deze nieuwe situatie. 

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Houd wel rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

 • Het is tijdens je verblijf mogelijk om verschillende verse gerechten (warm en koud) voor ontbijt en diner te bestellen en te laten bezorgen bij jouw accommodatie. 

 • Ga kijken bij de lieve boerderijdieren zoals de hangbuikzwijntjes, alpaca’s, pony’s, geitjes en Vlaamse reuzen konijnen. 

 • Je kunt genieten van de natuur door een wandeling te maken of een skelter of fiets te huren (op basis van beschikbaarheid). En vergeet natuurlijk niet de diverse outdoor speeltuinen. 

 • Vakantiepark Dierenbos organiseert diverse activiteiten voor jong en oud in de buitenlucht voor het gehele gezin zoals paardrijden en speurtochten. Daarnaast zijn er ook leuke doe boekjes en knutselpakketjes af te halen voor in je eigen accommodatie. 

 • Het animatieteam heeft daarnaast verschillende online activiteiten ontwikkeld, zodat de kinderen zich geen moment hoeven te vervelen.

Bekijk hier alle mogelijkheden. 

In verband met de genomen maatregelen omtrent het coronavirus is het restaurant op Vakantiepark Dierenbos op dit moment gesloten. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden het restaurant weer geheel of gedeeltelijk open kan. 

Naast onze standaard ontbijtservice bieden wij verschillende alternatieven voor een heerlijk diner in je eigen accommodatie aan: 

 • Gasten van Vakantiepark Dierenbos kunnen een heerlijk gerecht of verse pizza bestellen bij Restaurant de Boswachtershoeve. Klik hier voor de menukaart. Toch meer zin in een frietje en een snack? Dan is dit uiteraard ook mogelijk bij cafetaria Het Smulbos. Klik hier voor de menukaart. 

Onze supermarkt is ook open voor jouw (vergeten) boodschappen. 

In verband met de genomen maatregelen omtrent het coronavirus is het zwembad op Vakantiepark Dierenbos op dit moment gesloten. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden het zwembad weer geheel of gedeeltelijk open kan. 

Zodra het kampeerseizoen weer van start gaat zullen de gezamenlijke sanitaire voorzieningen vooralsnog ook weer geopend zijn.

Het animatieprogramma is aangepast in frequentie. Het animatieteam richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De kinderen dienen zelfstandig te kunnen deelnemen aan de activiteiten. Dit om clustering te voorkomen. Toch liever met heel het gezin een activiteit doen? Dan zijn er diverse opties. Deze opties zijn af te halen bij het animatiepunt op het voorplein bij de receptie. De overige activiteiten zijn veelal op inschrijving, check het animatieprogramma voor meer informatie en mogelijkheden. 

Let op: Bij veranderende richtlijnen van het RIVM kan het animatieprogramma veranderen. Vraag bij de receptie om de laatste actuele informatie. 

In verband met de genomen maatregelen omtrent het coronavirus is de bowlingbaan op het Vakantiepark Dierenbos gesloten. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de bowlingbaan weer geheel of gedeeltelijk open kan. 

De midgetgolfbaan is gewoon geopend. Reserveren kan bij de receptie. 

Voor dit soort situaties dien je een beroep te doen op jouw eigen reis- en/of annuleringsverzekering. 

Er wordt hierover contact met je opgenomen, je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Mocht je toch alvast een vraag willen stellen, dan kan dat via info@libemafunfactory.nl

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl

Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent.  Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip. 

Contact