Omgeving

Ontdek de omgeving van Vakantiepark Dierenbos

Op stap in de omgeving van Vinkel

Vakantiepark Dierenbos is gelegen in Vinkel, vlakbij 's-Hertogenbosch, in een schitterende groene omgeving. Wil je tijdens de vakantie graag een uitstapje maken? Naast de mogelijkheden van de AttractiePas hebben wij een selectie gemaakt van enkele uitstapjes die het bezoeken meer dan waard zijn. Ook kun je aan de receptionistes van het vakantiepark vragen naar de leuke culturele en actieve uitstapjes in de regio 's-Hertogenbosch.

Cultuur

Rondvaart binnendieze

Varend door de smalle waterlopen kom je langs én onder de mooiste plekjes van het historische stadscentrum. De gids vertelt over het ontstaan en de restauratie van de muren, overkluizingen en togen. Het vaarseizoen loopt van 1 april tot 31 oktober. 

Kathedraal Sint-Jan

Het gezicht van ’s-Hertogenbosch is de Sint-Janskathedraal. Na lange restauraties aan de kerk is deze sinds 2010 weer in oude glorie wedergekeerd en voor publiek geopend. Deze prachtige kathedraal is zeker een bezoek waard!

Kamp Vught

Het nationale monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog in dit concentratiekamp zaten. Een bezoek aan Kamp Vught is erg indrukwekkend en zal je niet snel vergeten.

Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch staat bekend om zijn wisselende exposities en levendigheid. Hedendaagse kunstenaars laten hier hun werk zien en zijn benieuwd hoe de toeschouwer erop reageert.

Kasteel Heeswijk

Verscholen in het bosrijke, Brabantse Heeswijk-Dinther ligt Kasteel Heeswijk. Dit monumentale kasteel is omgeven door een brede slotgracht. Je kunt een rondleiding krijgen door het museum, maar je de locatie leent zich ook voor een vriendinnendag, vrijgezellenfeest, trouwerij of congres.

Natuur

natuur-omgeving-dierenbos.jpg

Bossche Broek

Dit moerassige natuurgebied was in de geschiedenis van Den Bosch een natuurlijk verdedigingswerk. Dit landschap met bijzondere flora en fauna leent zich ideaal voor een fiets- of wandeltocht. 

De Hooge Heide

In de buurt van Vakantiepark Dierenbos vind je de Hooge Heide, ook wel de zandverstuiving genoemd. Dit natuurgebied staat bekend om zijn diversiteit, je vindt er namelijk een zanderige woestenij, maar ook een bosrijke omgeving met prachtige open velden, ideaal voor een wandel- of fietstocht.

Loonse en Drunense Duinen

Een heerlijke wandeling maken over de verschillende zandheuvels of een fietstocht maken door de uitgestrekte bossen, het kan in de Loonse en Drunense Duinen. Door de uitgestrekte zandvlakten worden deze duinen ook wel ‘de Sahara van Noord-Brabant’ genoemd. Dit prachtige gebied is zeker een bezoek waard!

Actief

Klimrijk Brabant

Een uitstapje naar Klimrijk Brabant is buitengewoon avontuurlijk. Tijdens het ‘parcours klimmen’ worden de klimmers gezekerd en begeleid door gekwalificeerde instructeurs. Waag je op wiebelige loopbruggen, klim en zwier van boom naar boom of ga de strijd aan tijdens een sensationele outdoor lasergame in het bos.

Op visite bij Jan de Groot

Ga je een dagje uit in ’s-Hertogenbosch? Dan kan een bezoek aan Jan de Groot natuurlijk niet ontbreken. Hier vind je namelijk de lekkerste Bossche bollen van ’s-Hertogenbosch. Je vindt Jan de Groot vlak bij het station van ’s-Hertogenbosch.